Bohémský přístav: Na návštěvě u spisovatelky Andrey Coddington

Mnohé ze špičkových hotelů po celém světě ignorují třináctku. Nenajdete v nich patra, ba ani pokoje označené tímto číslem. Slovenská autorka bestsellerů Andrea Coddington na něj v souvislosti se svým bydlením nedá dopustit a rozhodně jej považuje za šťastné.

Poté, co padla newyorská dvojčata, se mladá novinářka vybrala za velkou louži, odkud přinášela informace o aktuálním dění. Rozruch po čase utichl, ale „velké jablko“ ji uchvátilo natolik, že na návrat nepomýšlela. Nuže a poté, co potkala svou velkou životní lásku, se New York definitivně stal jejím domovem. Vydala se, porodila dvě úžasné děti a… ovdověla. Před pěti lety se po jedenácti letech života v jiném časovém pásmu rozhodla ze zámoří vrátit zpět na Slovensko. A přesně v tomto bodě začíná její cesta za budováním rodinného zázemí i nového útočiště.

Kuchyně v jemných odstínech
Kuchyně je iv tomto bytě srdcem domova. Poloostrovek vymezuje prostor kuchyňské zóny a také opticky ji odčleňuje od jídelny, která je přímo naproti ní. Andrea ani zdaleka není jedinou paní kuchyně. Výborně to v ní jde i Markovi a Saře.
Cizí se nepočítá

Po dvou letech v pronajatém bratislavském bytě se Andy, jak ji přátelé jmenují, přestěhovala do čtyřpokojového bytu o rozloze 100 čtverečních metrů. A zmiňovaná třináctka? Ne, nejde o číslo bytu, ale o patro, na kterém se byt s fascinujícím výhledem na Bratislavu nachází. „Bydlím v něm čtyři roky a koupila jsem ho jako holobyt,“ vzpomíná Andrea, která svůj domov vytvářela postupně bez odborné pomoci designéra.

„Když jsem do bytu přijela poprvé, byla tu jen koupelna, toaleta a dveře. Čili i podlahu mi přišli položit, až když jsem tu už s krabicemi byla,“ pokračuje. „Žila jsem tady is dětmi za pochodu a za pochodu jsme vybírali kuchyň, nechali dodělávat elektrické zásuvky, i nakupovali nábytek.“

Andrea Coddington
Jemné zemité odstíny jsou tím, co v ní vyvolává pocit harmonie a klidné atmosféry. Andrea má velmi ráda vzdušnost a čistotu prostor, ve kterých funguje. A lustr? Ten majitelka zbožňuje. Stíny, které vrhá na okolní stěny a strop, jsou totiž jedinečné.
Okouzlena prvním pohledem

Bohemian living room interior 3d render with beige colored furniture and wooden elements

Zásadní dispoziční změny Andrea ve svém novém bytě nedělala, ale ještě před nastěhováním zrušila dveře v denní části bytu. „Potřebovala jsem kolem sebe více prostoru, aby byt takříkajíc dýchal,“ vysvětluje praktické a efektní propojení kuchyně s jídelnou a obývacím pokojem, jakož i plynulý přechod do denní zóny ze vstupních prostor.

Jídelní kout
Toto je místo, kde Andrea tvoří převážnou část dne, hlavně když jsou děti ve škole. I v současnosti zde pracuje na novém rukopisu.
„Mám moc ráda večerní pohled ven oknem. Celkově je výhled jako takový pro mě důležitý. Ať už jsem v kuchyni, večeříme u jídelního stolu, nebo relaxujeme v obýváku, stačí otočit hlavu a všude dokola vidím stovky světel z okolních budov a rozsvícených oken. Je to kouzelné a velmi uklidňující. Z výšky necítit ruch ulice, jen klid a ticho světel.“

Tip: Veškerý nábytek a bytové doplňky na jednom místě

Exit mobile version